Ηλεκτρονικές πληρωμές οφειλών Δήμου Ξάνθης: Οδηγίες

Open1EasyPay

 Ηλεκτρονικές Πληρωμές Οφειλών (σύνδεσμος)

 

Με τις Ηλεκτρονικές Πληρωμές του Δήμου Ξάνθης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν:

α) να ενημερωθούν για τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς τον Δήμο,

β) να εξοφλήσουν άμεσα και ηλεκτρονικά μέσω της διατραπεζικής υπηρεσίας του συστήματος ΔΙΑΣ,

γ) να δουν – εκτυπώσουν τα ήδη εκδοθέντα ειδοποιητήρια οφειλών τους,

δ) να κατασκευάσουν και να εκτυπώσουν καινούριο ειδοποιητήριο ομαδοποιώντας οφειλές και να εξοφλήσουν τις επιλεγμένες οφειλές τους

ε) να δουν την καρτέλα των στοιχείων οφειλέτη που τηρεί γι’ αυτούς ο Δήμος.

Η σύνδεση στην υπηρεσία Ηλεκτρονικών Πληρωμών γίνεται με χρήση των προσωπικών σας κωδικών στο taxisnet, όταν αυτό ζητηθεί από την σχετική υπηρεσία-σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η εξόφληση της οφειλής στην συνεργαζόμενη τράπεζα, μέσω e-banking, phone-banking ή με κάθε άλλο διαθέσιμο κανάλι εξυπηρέτησης των συνεργαζόμενων με το ΔΙΑΣ τραπεζών, γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών στο taxisnet. Στην καρτέλα οφειλέτη εμφανίζονται μόνο οι βεβαιωμένες οφειλές που συνδέονται με το ΑΦΜ του.

Προϋποθέσεις πληρωμής

1) Ως ημερομηνία εξόφλησης της οφειλής λογίζεται η ημερομηνία κατάθεσης στο λογαριασμό που τηρεί ο Δήμος Ξάνθης στη συνεργαζόμενη Τράπεζα, λαμβάνοντας υπόψη τις επιλογές για την ημερομηνία πραγματοποίησης της μεταφοράς κάθε πιστωτικού ιδρύματος από το οποίο γίνεται η πληρωμή.

2) Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω σημειώνεται ότι Χρηματικοί Κατάλογοι και προσαυξήσεις εξοφλούνται εμπρόθεσμα αν η κατάθεση έχει πραγματοποιηθεί έως την ημερομηνία λήξης τους

3) Ο Οφειλέτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ορθότητα των στοιχείων που καταχωρεί.

4) Σε περίπτωση που ο οφειλέτης διαπιστώσει ότι κάποια από τα στοιχεία του στην καρτέλα του Δήμου είναι λάθος ή επιθυμεί να κάνει κάποια αλλαγή τότε μπορεί να ενημερώσει την αρμόδια Υπηρεσία για τη διόρθωση των στοιχείων του, στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Εξόφληση οφειλών με Ηλεκτρονικές Πληρωμές – ΒΗΜΑΤΑ

  • Αναζήτηση σε περιηγητή ιστού της ιστοσελίδας https://easypay.open1.eu/ (ασφαλής σύνδεση)
  • Σύνδεση και εγγραφή (πεδίο επάνω δεξιά).
  • Συμπλήρωση στοιχείων και εγγραφή.
  • Μετά την επιτυχή εγγραφή, μεταβαίνετε στο email που δηλώσατε και στο μήνυμα που έχετε λάβει «πατάτε» το πεδίο «Ενεργοποίηση λογαριασμού»
  • Δημιουργείτε τον κωδικό για να ολοκληρωθεί η εγγραφή
  • Στη συνέχεια μεταβαίνετε στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας https://easypay.open1.eu/ διαλέγετε το πεδίο Είσοδος (πεδίο επάνω δεξιά)
  • Μετά την είσοδο γίνεται ταυτοποίηση, Επιλογή Οργανισμού (Δήμος Ξάνθης), αυθεντικοποίηση χρήστη με τους κωδικούς taxisnet.
  • Σε αυτό το στάδιο έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις οφειλές σας, εφόσον υπάρχουν, και να προχωρήσετε σε εξόφληση αυτών.

 

Το Ταμείο του Δήμου Ξάνθης είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνηση και για επίλυση προβλημάτων.

Επικοινωνία: email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.:2541350811 & 2541350825.